Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A levelét és a gyökerét használják.
A gyökerét 3-4 éves bokrok kiásásával nyerik. Zellerre emlékeztető ízű. Leveleivel sülteket, leveseket ízesítenek.
Lereszelt nyers gyökerét salátákba teszik, savanyítják. Magját
péksüteményekre szórják.1 méter magas és 50 cm széles. Az évelőágy
közepén is állhat. Leveleinek erős íze van, ezért keveset használunk
belőle. Száraz termőhelyen a nyár végére behúzódik.
A gyökereket a második, harmadik év végén ássuk ki.
A megtiszított gyökereket arasznyi nagyságúra vagdaljuk és hosszában
két, három részre hasítjuk.Már az ókorban és a középkorban is kedvelt
fűszer volt.
Leveleivel sülteket, leveseket ízesítenek.
Gyökere jellemzően erős, zellerre emlékeztető, fűszeres illatú.
Teája nagyon jó gyomorerősítő, emésztést serkentő, vízelhajtó.
|
|
Kiss István 4 napja új blogbejegyzést írt: A kenyér
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Pusztuló lucfenyők...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Pályázatok...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Talajtakarás...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Növényvédelem
M Imre írta 2 hete a(z) Gépjárművek üzemeltetése blogbejegyzéshez:
MÁV-csoport: Újabb halálos tragédia az autós ...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Gépjárművek üzemeltetése
Kiss István 1 hónapja új blogbejegyzést írt: Hungarikumok Gyűjteménye
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mikrozöldség...
Lombtrágyázás...
Juhfark...
Articsóka...