Agrárium: blog

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1336 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1336 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1336 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1336 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

AGRÁRIUM KLUB hírei

A kakukkfű nemcsak ínycsiklandó fűszer, hanem rendkívüli gyógyhatásairól is ismert növény, amely évezredek óta része az emberi kultúrának. A mediterrán térségből származik, ma már világszerte elterjedt és könnyen hozzáférhető. Kitűnő köhögéscsillapító, de antioxidáns, penészölő hatású. Nem mellesleg szinte bármilyen ételt feldob az íze. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni.

Egy brazil tehén új világrekordot állított fel tejelésben a 34. São Pauló-i Tejtermelési Versenyen (Torneio Leiteiro). A Dairy Global szaklap beszámolója szerint az állat mindössze 24 óra alatt, három fejés során összesen 127,57 kilogramm tejet termelt, amivel túlszárnyalta a korábbi, 39 éve fennálló Guinness-rekordot, amelyet a kubai Ubre Blanca nevű tehén tartott. Az új eredményt hivatalosan is elismerték. Marília a Girolando nevű tejhasznú szarvasmarha-fajta képviselője, amelyet 5/8 arányban Holstein-fríz, 3/8 arányban pedig az indiai Gir Zebu keresztezésével hoztak létre.

Tovább 

 

 Tavaszi fagy akkor valósul meg, ha a kockázatviselés helyén a tavaszi időszakban a talajszinttől számított kettő méter magasságban mért mínusz 2°C vagy annál alacsonyabb hőmérséklet áll fenn. Erről a termelő a HungaroMet honlapján tud tájékozódni. A kárbejelentést alapesetben a mezőgazdasági káresemény bekövetkezésétől számított tizenöt napon belül kell megtenni. Mivel a bejelentés határideje az Egységes Kérelem benyújtásának időszakára esik, ezért a bejelentési határidő legkésőbb 2025.

Tovább 

 

A hazai méhállomány fele elpusztult a télen, az április eleji fagyok az akácerdők kétharmadának termését tették tönkre. A jelentős pusztulás világszerte nagy gondokat okoz, a veszteségek itthon elsősorban a hobbiméhészeket sújtják, a főállású gazdák jobban meg tudták védeni állományaikat.

 

A parlagfű legnagyobb mennyiségben táblaszéleken, sikertelenül gyomirtott területeken, kiritkult táblarészeken, parlagon hagyott területeken, mezőgazdaságilag nem művelt területeken, ruderáliákon, utak szélén, árokpartokon, elhanyagolt zártkertekben, beruházási területeken fordul elő. Vagyis leginkább azokon a frissen bolygatott területeken tud megjelenni, amiknek rendszeres gondozását elmulasztják. A parlagfű magja a talajban, szélsőséges esetben 40 évig is csíraképes maradhat. A magok kelését a környezeti tényezők és az időjárás jelentősen befolyásolják,

Tovább 

 

A forralt bor alapvető hozzávalói a szegfűszeg, fahéj, citrom, valamint a cukor vagy méz – ezeket a borral együtt főzzük, ízlésünknek és kapacitásunknak megfelelő mennyiségben. Az arányokhoz támpontként a klasszikus forralt bor receptje: 1 liter borhoz 8 deka cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg és fél citromot adjunk. Fontos, hogy az ízesített bort csak főzd, és ne forraljuk, mivel a forráspont elérésével nemcsak az aromák, hanem a szesztartalom is elpárolog az italodból.

Tovább 

 

 Elstartolt a TeSzedd

Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 13. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

https://humusz.hu/hirek/elrajtolt-az-idei-teszedd/33024

 

A MATE és az ABZ Drone Kft. együttműködésében létrejött növényvédelmi drónpilótaképzésekre (08104005 szakmai szám) 2023 januárja óta lehet jelentkezni. A tanfolyam során a képzés résztvevői megismerkednek a drónok technikai hátterével, valamint a jogszabályi környezettel, melyek elengedhetetlenek a biztonságos és hatékony működtetéshez. Megtanulják alkalmazni a mezőgazdasági felmérő- és kijuttató drónokat, illetve megismerik azokat a szoftvereket és egyéb ismereteket, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeresen integrálják a dróntechnológiát a mezőgazdaságba.

Tovább 

A pasztinák a répa egyik legközelebbi rokona, Európában is őshonos gyökérzöldségünk a pasztinák. Egészen a burgonya térnyeréséig uralta a konyhaművészetet, és bár a mindennapok konyhájából némiképp kiszorult.

 

 

A gombafajok közel harmadát fenyegeti a kihalás veszélye az erdőirtás és a mezőgazdasági terjeszkedés miatt - derül ki a Veszélyeztetett Fajok Vörös Listájának legfrissebb jelentéséből. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) legújabb értékelése szerint a vizsgált gombafajok mintegy harmada, pontosan 1300-ból 411 faj áll a kihalás szélén. A gombák - amelyek a második legnagyobb tudományos 'királyságot' alkotják az állatvilág után - kulcsfontosságú szerepet játszanak olyan folyamatokban, mint a szerves anyagok lebontása, az emlősök emésztése és az erdők megújulása.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

M Imre írta 5 napja a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:

Hat év alatt 20 millió eurót oszthat szét az újrainduló ...

Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Kakukkfű

M Imre írta 2 hete a(z) Víz világnap blogbejegyzéshez:

2023-ban az akkumulátorgyárak által generált parlamenti vitán...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu