Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kiss István indította 2 éve
Az algák egysejtű vagy soksejtű, változatos felépítésű,fotoszintetikus oxigént termelő élőlények, amelyeknek nincs levelük, gyökerük, szöveteik. A földi élet alapjai, hiszen a szárazföldi vizek és vizes területek, a tengerek, és az óceánok algái termelik a földi oxigénkészlet körülbelül 60%-át. Nélkülük olyan fokú oxigénhiány alakulna ki, ami az élőlények nagy részének pusztulásához vezetne. Változatosságukat mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a legapróbbak a 0,5 μm-esek (pikoalgák), a legnagyobbak az 50-100 m-es Macrocystis-fajok. Még a legszélsőségesebb körülményeket is jól viselik: előfordulhatnak a talajban, jég felületeken, hőforrásokban,édes és sós vízben egyaránt.
Hozzászólások eddig: 4
Kiss István üzente 2 éve
Irodalmi adatok beszámolnak arról is, hogy algás talajoltással a szokásos kezdeti műtrágyamennyiségek fele is elég volt, mivel az algákkal támogatott baktériumos aktivitás tudta táplálni a növényt. Még abban az esetben is csökkenthető volt a műtrágya-felhasználás, ha az alkalmazott algatörzs nem kötött nitrogént, de a növényi növekedési hormon-kibocsátás és/vagy a nyálka (exopoliszacharid anyagok) szintézise miatt közvetett egyéb utakon is kedvező hatást tudott kiváltani.
Kiss István üzente 2 éve
Az ázsiai népek hosszú ideje előszeretettel fogyasztják a nagyobb méretű, így könnyen összegyűjthető algákat (ilyen például a szusikészítéshez nélkülözhetetlen nori). A ma étrend-kiegészítőként elterjedt spirulina (mai nevén Arthrospira) -fajok fogyasztása valószínűleg szintén több évszázados múltra tekint vissza
Kiss István üzente 2 éve
Az úgynevezett kék-zöld algák - melyek egyik legnépszerűbb fajtája a spirulina - rengeteg fontos ásványi anyagot tartalmaznak, illetve magas fehérjetartalmuk révén ideális táplálékkiegészítők. Az antioxidáns hatással rendelkező alga immunerősítő hatásával segíti a szervezet védekezőképességének fokozását, valamint a méregtelenítő folyamatokat.
Kiss István üzente 2 éve
Jelenlegi ismereteink szerint Kínában és Peruban a Nostoc telepeket évszázadok óta fogyasztják, ahogy a japánok és más ázsiai népek is előszeretettel készítenek algákból ételeket.
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Hungarikumok...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Az Év fája
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Pasztinák
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Ősgabonák...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A kutya
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A ló testbeszéde
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás