Agrárium: Az alga (fórum)

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az alga

Ezt a témát Kiss István indította 2 éve

Az algák egysejtű vagy soksejtű, változatos felépítésű,fotoszintetikus oxigént termelő élőlények, amelyeknek nincs levelük, gyökerük, szöveteik. A földi élet alapjai, hiszen a szárazföldi vizek és vizes területek, a tengerek, és az óceánok algái termelik a földi oxigénkészlet körülbelül 60%-át. Nélkülük olyan fokú oxigénhiány alakulna ki, ami az élőlények nagy részének pusztulásához vezetne. Változatosságukat mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a legapróbbak a 0,5 μm-esek (pikoalgák), a legnagyobbak az 50-100 m-es Macrocystis-fajok. Még a legszélsőségesebb körülményeket is jól viselik: előfordulhatnak a talajban, jég felületeken, hőforrásokban,édes és sós vízben egyaránt.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Kiss István üzente 2 éve

Irodalmi adatok beszámolnak arról is, hogy algás talajoltással a szokásos kezdeti műtrágyamennyiségek fele is elég volt, mivel az algákkal támogatott baktériumos aktivitás tudta táplálni a növényt. Még abban az esetben is csökkenthető volt a műtrágya-felhasználás, ha az alkalmazott algatörzs nem kötött nitrogént, de a növényi növekedési hormon-kibocsátás és/vagy a nyálka (exopoliszacharid anyagok) szintézise miatt közvetett egyéb utakon is kedvező hatást tudott kiváltani.

Válasz

Kiss István üzente 2 éve

Az ázsiai népek hosszú ideje előszeretettel fogyasztják a nagyobb méretű, így könnyen összegyűjthető algákat (ilyen például a szusikészítéshez nélkülözhetetlen nori). A ma étrend-kiegészítőként elterjedt spirulina (mai nevén Arthrospira) -fajok fogyasztása valószínűleg szintén több évszázados múltra tekint vissza

Válasz

Kiss István üzente 2 éve

Az úgynevezett kék-zöld algák - melyek egyik legnépszerűbb fajtája a spirulina - rengeteg fontos ásványi anyagot tartalmaznak, illetve magas fehérjetartalmuk révén ideális táplálékkiegészítők. Az antioxidáns hatással rendelkező alga immunerősítő hatásával segíti a szervezet védekezőképességének fokozását, valamint a méregtelenítő folyamatokat.

Válasz

Kiss István üzente 2 éve

Jelenlegi ismereteink szerint Kínában és Peruban a Nostoc telepeket évszázadok óta fogyasztják, ahogy a japánok és más ázsiai népek is előszeretettel készítenek algákból ételeket.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kiss István 2 napja új blogbejegyzést írt: Virágos verseny

Kiss István 5 napja új blogbejegyzést írt: Ökológiai gazdálkodás

Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Genetikai erőforrás pályázat

Kiss István 2 hete új képet töltött fel:

Kukorica_ar_2190784_4637_s

Kiss István 2 hete új képet töltött fel:

Kenyerfogyasztas-003_2190783_4089_s

Kiss István 2 hete új képet töltött fel:

Globalis_allattenyesztes2016-005_2190782_8957_s

Kiss István 3 hete új képet töltött fel:

Energiatermeles-002_2190653_1157_s

Kiss István 3 hete új képet töltött fel:

Eletkor-001_2190652_2949_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu