Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kecske egyike az elsőként háziasított állatainknak, a legelső
maradványok Kr.e. 8000-ben keletkeztek az Iráni-felföldön. Egyetlen
gazdasági állatfaj sem termel olyan sokféle terméket viszonylag kis és
szerény befektetéssel, mint a kecske. Olyan területeket (meredek
kopárok, ugarok, beszántás előtti területek) is képes hasznosítani,
melyet más haszonállat nem. A kecske a testtömeghez viszonyított
tejtermelésben az élen áll (8-10x). Húsa megfelel a korszerű konyha
követelményeinek. Szőre, bőre bőr-, illetve szövőipari nyersanyag.
Trágyája sem elhanyagolható.
A kecsketartás intenzitása különbözik az egyes kontinenseken.
Afrikában él a világ állományának harmada, mely a kecsketej- és
hústermelés 20%-át adja. Az ázsiai területeken inkább a hús- és
bőrtermelés jelentős. Európában a populáció 2% termeli meg a kecsketej
mennyiségének 20%-át.
A jelenlegi magyar kecskeállomány így fajtáját, termelését
(tejmennyiségét, -minőségét, a vágógida elõállítását stb.), küllemét,
igényeit tekintve rendkívül heterogén. Egy adott állományon belül azonos
korú és laktációjú anyakecske állomány laktációs termelése 300–800 kg
között változhat. Ez a változatosság nemcsak a termelt tej
mennyiségében, hanem a laktáció hosszában, a tej beltartalmában, a
szaporaságban, a gidák növekedési erélyében stb. is megmutatkozik.
A kecsketenyésztésben és a termék előállításban sajnos napjainkig nem
fogalmazódott meg szervezett formában fajtákra, esetleg ezeken belül
tenyészkörzetekre kidolgozottan, hogy milyen termelési körülmények
között, milyen termelési szinten, valamint milyen tejtermékeket és
milyen minőségű vágógidákat, milyen piacra kívánunk előállítani. Az sem
tisztázott, hogy az egyes fajtáknak milyen lehet a környezetvédelemben,
és a táj-, és területhasználatban a szerepe.
videó: https://www.youtube.com/watch?v=aSbHYttyFKg
|
|
Kiss István 15 órája új blogbejegyzést írt: Öntözésfejlesztési pályázat
Kiss István 6 napja új blogbejegyzést írt: Fesztiválok...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Legszennyezőbb országok
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Növényvédelmi Szövetség...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Szőlészet-borászat
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A szarvasmarha...
Vadhús...
Állati termékek felvásárlási ára
Hús ismeret...