Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fekete áfonya a hangafélék családjába tartozó gyümölcstermő növény.
Termését és levelét a népi gyógyászat is felhasználja. Népies nevei:
havasi meggy, boronyica, havasi meggykóró, kakojza, kukajsza, kokojza,
molabogyó, afinya. Magyarországon a Sopron környéki és Vas megyei
erdőkben, kisebb állományokban fordul elő. Az erdélyi havasok
jellegzetes gyümölcse. A Felvidéken is gyakori. Borsó nagyságú,
hamvaskék termése a vadas ételek híres ízesítője. Savanyú talajú
tölgyesek és bükkösök lakója, de behúzódik az
ültetett fenyvesek szélére is. A sekély, savanyú talajú erdőkben
általában csoportosan-tömegesen jelenik meg. A teljesen beérett bogyókat
augusztusban és szeptemberben szedik. Szedésre optimális napszak a
délután, száraz, meleg napokon. Gyümölcse közkedvelt lekvár;
gyümölcslevesek, gyümölcssaláták alapanyaga, sütemények ízesítője,
tölteléke. Az őz, nyúl, szarvas, vaddisznó elkészítésénél pikáns,
közkedvelt íze miatt nélkülözhetetlen. Ezekhez az ételekhez kompót,
mártás, saláta, vagy dzsem formájában tálalhatjuk. Nemcsak zamata
különleges, de értékes tápanyagokat is tartalmaz.
videó: https://www.youtube.com/watch?v=HNgdNFSFYMA
|
|
M Imre írta 6 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
A Paksi Atomerőmű a jelen rendeletek szerint akár 32 ...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Őznász...
M Imre 2 hete új blogbejegyzést írt: Növényi alapú főzés gyerekekkel – már két online alkalom is tartós változást hozhat
M Imre írta 2 hete a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Milyen módon támadja a gomba a fákat? Szabó József ...
M Imre írta 3 hete a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Hat év alatt 20 millió eurót oszthat szét az újrainduló ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fagykár...
Hungarikumok...
Alma...
Kertészkedés