Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az istenfának több elnevezése ismert: ebruta, istenfű, Isten fája, abrutüröm, seprőruta, istenfácska. Ez az európai eredetű virágzó növény latin nevét (Artemisia) Artemis istennő után kapta, számtalan gyógyhatása van, megvédi a molyoktól a ruháinkat, és a konyhában is felhasználható.
Az istenfa több száz évvel ezelőtt, a szerzetesek révén
jutott el nyugat-ázsiai őshazájából Európába. Gyógyító hatása miatt
évszázadokon át termesztették falusi kertekben, templomkertben és
kolostorokban. Fűszernövényként az átható illatú levelek és virágok gyógyteák
készítéséhez, fiatal hajtásait, főként mártások és sültek, (főleg kacsa,
liba) és omlós sütemények és pudingok ízesítésére is használják.
Kesernyés íze a salátáknak, italoknak és házi készítésű eceteknek fanyar
ízt kölcsönöz. Zsíros ételek könnyebb megemésztéséhez kiváló, valamint
étvágygerjesztő hatású is.
F: https://www.elobolygonk.hu/En_mit_tehetek/Egeszseg/2019_08_05/egy_sokretu_noveny_az_istenfa
|
|
Kiss István 5 napja új blogbejegyzést írt: Hungarikumok...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Az Év fája
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Pasztinák
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Ősgabonák...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A kutya
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A ló testbeszéde
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Juhfark...
Articsóka...
Mikrozöldség...
Hungarikumok