Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás kedden a Hungexpón. Nagy István agrárminiszter a megnyitón elmondta, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a magyar mezőgazdaságra és élelmiszeriparra, történelmi mértékű forrásokat fordítanak az ágazat megerősítésére, fejlesztésére.
Kiemelte:
még márciusban sor kerül a KAP Stratégiai Tervben jóváhagyott
élelmiszeripari támogatások pályázati felhívásainak társadalmi
egyeztetésére. Ezután tudják kiírni a pályázatokat arra az összesen 200
milliárd forint összegű támogatásra az élelmiszeripar számára, melyből
50 milliárd a feldolgozóüzemek kisebb léptékű fejlesztésének
támogatását, 150 milliárd pedig a komplex fejlesztések támogatását
célozza - ismertette a miniszter. A kiállításról elmondta, hogy a
gasztronómia seregszemlén nemcsak a magyar föld legkiválóbb értékeivel
ismerkedhetnek meg a látogatók, de ez az a hely, ahol egymásra találhat
termelő és fogyasztó, eladó és vásárló. A kiváló alapanyagokat előállító
mezőgazdaság és a versenyképességét növelő élelmiszeripar
együttműködése képes jó minőségű, magyar élelmiszerekkel ellátni a
lakosságot - húzta alá. Kitért arra, hogy az idei év második
felében a magyar uniós elnökség alatt hangsúlyos feladatokkal számolnak
az élelmiszereket, az élelmiszeripart érintő szabályozási kérdésekben.
Ezek közül kiemelte az élelmiszerek jelölésére vonatkozó
szabályrendszert, valamint az élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet.
Arra
is felhívta a figyelmet, hogy a minisztérium és a Nébih évek óta
elkötelezetten dolgozik a közétkeztetésben felszolgált ételek
biztonságának és minőségének folyamatos javításáért. Ennek érdekében
működteti a Nébih 2015 októbere óta a Minőségvezérelt Közétkeztetés
Programot. A jogalkotásban fontos lépés volt az a kormányrendelet, amely
szerint 2022-től legalább 60 százalékban, 2023-tól pedig már legalább
80 százalékban rövid ellátási láncban beszerzett, illetve helyi
élelmiszer-termékekre kell alapozni a közétkeztetést Magyarországon. A
rendelet hozzájárul ahhoz, hogy jó minőségű, hazai alapanyagokból
előállított ételek kerüljenek az asztalra, másrészt pedig a hazai
termelőket is segíti termékeik kiszámíthatóbb értékesítésében - jelezte
Nagy István. A hagyományokat folytatva közétkeztetési
szakácsverseny is lesz a kiállításon, immár 5.alkalommal mérik össze
tudásukat minőségi és fenntarthatósági szempontok alapján a versenyzők. A
miniszter kitért arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv várható
változtatásai is terítéken vannak, így folyamatban van a tejitalok és a
kecskesajt, valamint a kávé- és cikória-kivonatok szabályozása; a
húskészítmények és egyes előkészített húsokról szóló előírás módosítása;
a malomipari termékekről és a száraztésztákról szóló irányelvek
előírássá alakítása is. Hamarosan megkezdődik a tejföl szabályozásának
szigorítása, továbbá az édesipari, illetve a sütőipari termékek
előírásának módosítása. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság várhatóan az
év második felében dönt a sör, az ecet, az étolajok, a gyümölcsborok és a
szörpök szabályozásának felülvizsgálatáról - jelezte.
Idén
hatodik alkalommal látja vendégül a Hungexpo Magyarország és a régió
gasztronómiájának legfontosabb szereplőit - mondta köszöntőjében Ganczer
Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Hozzátette: a 30 ezer
négyzetméternyi kiállítási területen nagyjából 20 ezer szakmai látogató
16 ország több mint 300 kiállítójával találkozik március 5-7 között.
|
|
M Imre írta 3 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
Köszönjük, hogy ennyien kiálltatok a magyar erdőkért és ...
M Imre írta 3 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
5 percből 1 óra - A do-in kihívás, amire te is képes vagy! | ...
M Imre írta 1 hete a(z) Közérdekű fórumtémában:
WWF: Ma reggel támadás érte a petíciós oldalt. A 2022-es ...
M Imre írta 1 hete a(z) Közérdekű fórumtémában:
Mi nyílt levelet írtunk Bernadettnek, hogy 10.000 ...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Fagykár...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Méhpusztulás...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: A parlagfű
Kiss István 1 hónapja új blogbejegyzést írt: Forralr bor...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ökológiai gazdálkodás
Agrárdiplomata képzés
OMÉK
Pályázatok...