Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kiss István indította 4 éve
A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától. A húsfogyasztás befolyásolja a globális felmelegedést. Kutatások szerint 1 kilogrammnyi csirkehús előállításával 3,7 kg, míg 1 kilogrammnyi sertéshús előállításával 24 kilogrammnyi szén-dioxid szabadul fel. Sőt, ugyanennyi marhahús termelése már akár 1000 kilogrammnyi gáz kibocsátásával is járhat. Ha ez nem lenne elég, az állatállomány a föld- és vízhasználatra is hatással van.
Hozzászólások eddig: 6
Kiss István üzente 4 éve
A húsevés gazdasági szempontból sem előnyös. Például a húsevés előállításához hat-tizenötször annyi mezőgazdasági terület kell, mint az ugyanannyi növényi fehérje előállításához, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a termőterület ma már nem igazán növelhető.
A környezetvédelmi megfontolások részben a gazdasági érdekekkel is egybeesnek, nem is beszélve az élőlények életfeltételeiről. Az erdőkből évente 17 millió hektárt (Ausztria nagyságú) irtanak ki legelőnek. Egyetlen kilogramm hús előállításához körülbelül 4000 liter víz kell, ennyit egy átlagos család egy hónap alatt használ el (mosásra, főzésre, fürdésre, stb.) összesen.
Kiss István üzente 4 éve
Az állathasználat jelentős részét képezi az ember ökológiai lábnyomának. Az összes épület, út és betonozott felület a Föld felszínének kevesebb, mint 1 százalékát teszi ki. Ezzel szemben a Föld [lakható felületének] több, mint 45%-án vagy tenyésztett állatok legelnek, vagy nekik szánt takarmányt termesztünk.
Kiss István üzente 4 éve
A globális húsfogyasztás zömét, egyenként harmadát-harmadát a disznóhús és a szárnyasok teszik ki. A világon összesen elfogyasztott hús ötöde marhahús, a maradék juh, kecske és az egyéb állatok.
Kiss István üzente 4 éve
Az emberiség átlagos húsfogyasztása 122 gramm naponta. Ebben hagyományosan nincs benne a halfogyasztás, amely ezen felül kb. napi 55 grammot tesz ki. Az átlag ugyanakkor hatalmas különbségeket fed el az egyes régiók és a különböző vagyoni helyzetű emberek fogyasztási szokásai között. Az USA-ban a napi átlag húsfogyasztás 276, Magyarországon 176, Kínában 137, de Indiában már csak 8, Szudánban pedig mindössze 0,05 gramm - tájékoztat a Qubit.
Kiss István üzente 4 éve
A marhahús zsírtartalma viszonylag alacsony, átlagosan 8,5 százalék. A sertéskaraj zsírtartalma csupán két százalék, a hasi részen azonban 16 százaléknyi a zsír aránya. A baromfihúsokat mindig bőr nélkül fogyassza, ugyanis bőrrel együtt a csirkehús 9,5 százalék, anélkül csupán 1 százaléknyi zsírt tartalmaz.
Kiss István üzente 4 éve
Hamarosan nagy bajban leszünk, ha nem értékeljük újra a táplálkozási szokásainkat és annak velejáróit. A vörös hús fogyasztása hamarosan arra a polcra kerülhet, ahol most a dohányzás van. A világ egyik vagy talán a legtekintélyesebb orvosi folyóirata, a The Lancet vezércikkben hívja fel a figyelmet a húsfogyasztás eddigi gyakorlatának tarthatatlanságára. A hústermelés ugyanis nemcsak azzal rombolja az ökoszisztémát, hogy üvegházgázokat termel, hanem közvetlen hatással van az ivóvízfelhasználásra, a földhasználat megváltoztatására és az óceánok savasodásra is.
Kiss István 4 napja új blogbejegyzést írt: Drónpilóta képzés
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Pasztinák
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: A gombafajok kihalása
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Álmoskönyv 4.
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: P G R
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: AVHGA
jacky konaaaaa írta 2 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
reference material https://tossman-toto.com/ ...
jacky konaaaaa írta 2 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
카이소 https://caisonwes.com/ Thank you so much for the...
jacky konaaaaa írta 2 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
check here https://totosidae. com "Interesting topic...
jacky konaaaaa írta 2 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
토토홀리 https://www.fenamad. org "Thanks for a ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás