Agrárium: Húsfogyasztás (fórum)

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1244 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Húsfogyasztás

Ezt a témát Kiss István indította 3 éve

A hús magas fehérjetartalma miatt könnyen emészthető, és kiemelkedő helyet foglal el az emberi táplálkozásban. A legtöbb húson található kisebb-nagyobb mennyiségben zsír is. A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja. A zsírnak is fontos szerepe van az energia raktározásában. A húsok összetétele függ az adott állat fajától. A húsfogyasztás befolyásolja a globális felmelegedést. Kutatások szerint 1 kilogrammnyi csirkehús előállításával 3,7 kg, míg 1 kilogrammnyi sertéshús előállításával 24 kilogrammnyi szén-dioxid szabadul fel. Sőt, ugyanennyi marhahús termelése már akár 1000 kilogrammnyi gáz kibocsátásával is járhat. Ha ez nem lenne elég, az állatállomány a föld- és vízhasználatra is hatással van.

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Kiss István üzente 3 éve

A húsevés gazdasági szempontból sem előnyös. Például a húsevés előállításához hat-tizenötször annyi mezőgazdasági terület kell, mint az ugyanannyi növényi fehérje előállításához, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a termőterület ma már nem igazán növelhető.
A környezetvédelmi megfontolások részben a gazdasági érdekekkel is egybeesnek, nem is beszélve az élőlények életfeltételeiről. Az erdőkből évente 17 millió hektárt (Ausztria nagyságú) irtanak ki legelőnek. Egyetlen kilogramm hús előállításához körülbelül 4000 liter víz kell, ennyit egy átlagos család egy hónap alatt használ el (mosásra, főzésre, fürdésre, stb.) összesen.

Válasz

Kiss István üzente 3 éve

Az állathasználat jelentős részét képezi az ember ökológiai lábnyomának. Az összes épület, út és betonozott felület a Föld felszínének kevesebb, mint 1 százalékát teszi ki. Ezzel szemben a Föld [lakható felületének] több, mint 45%-án vagy tenyésztett állatok legelnek, vagy nekik szánt takarmányt termesztünk.

Válasz

Kiss István üzente 3 éve

A globális húsfogyasztás zömét, egyenként harmadát-harmadát a disznóhús és a szárnyasok teszik ki. A világon összesen elfogyasztott hús ötöde marhahús, a maradék juh, kecske és az egyéb állatok.

Válasz

Kiss István üzente 3 éve

Az emberiség átlagos húsfogyasztása 122 gramm naponta. Ebben hagyományosan nincs benne a halfogyasztás, amely ezen felül kb. napi 55 grammot tesz ki. Az átlag ugyanakkor hatalmas különbségeket fed el az egyes régiók és a különböző vagyoni helyzetű emberek fogyasztási szokásai között. Az USA-ban a napi átlag húsfogyasztás 276, Magyarországon 176, Kínában 137, de Indiában már csak 8, Szudánban pedig mindössze 0,05 gramm - tájékoztat a Qubit.

Válasz

Kiss István üzente 3 éve

A marhahús zsírtartalma viszonylag alacsony, átlagosan 8,5 százalék. A sertéskaraj zsírtartalma csupán két százalék, a hasi részen azonban 16 százaléknyi a zsír aránya. A baromfihúsokat mindig bőr nélkül fogyassza, ugyanis bőrrel együtt a csirkehús 9,5 százalék, anélkül csupán 1 százaléknyi zsírt tartalmaz.

Válasz

Kiss István üzente 3 éve

Hamarosan nagy bajban leszünk, ha nem értékeljük újra a táplálkozási szokásainkat és annak velejáróit. A vörös hús fogyasztása hamarosan arra a polcra kerülhet, ahol most a dohányzás van. A világ egyik vagy talán a legtekintélyesebb orvosi folyóirata, a The Lancet vezércikkben hívja fel a figyelmet a húsfogyasztás eddigi gyakorlatának tarthatatlanságára. A hústermelés ugyanis nemcsak azzal rombolja az ökoszisztémát, hogy üvegházgázokat termel, hanem közvetlen hatással van az ivóvízfelhasználásra, a földhasználat megváltoztatására és az óceánok savasodásra is.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kiss István 1 napja új blogbejegyzést írt: Virágos verseny

Kiss István 4 napja új blogbejegyzést írt: Ökológiai gazdálkodás

Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Genetikai erőforrás pályázat

Kiss István 2 hete új képet töltött fel:

Kukorica_ar_2190784_4637_s

Kiss István 2 hete új képet töltött fel:

Kenyerfogyasztas-003_2190783_4089_s

Kiss István 2 hete új képet töltött fel:

Globalis_allattenyesztes2016-005_2190782_8957_s

Kiss István 3 hete új képet töltött fel:

Energiatermeles-002_2190653_1157_s

Kiss István 3 hete új képet töltött fel:

Eletkor-001_2190652_2949_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu