Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyításhoz kattintson a képre
A fűszerpaprika-őrlemény, más néven őrölt fűszerpaprika vagy pirospaprika a közönséges paprikából (Capsicum annuum)
készült finomra őrölt por. A magyar gasztronómia jellegzetes fűszere,
de számos más országban is használják. Világhírűvé vált a kalocsai és a
szegedi fűszerpaprika-őrlemény. A Dél-Alföldön
kezdetben a paprika őrlését többnyire tiszai vízimalmok és néhány szél-
és szárazmalom végezte. 1859-ben azonban már megépült a Pálfy testvérek
első paprikaőrlő gőzmalomja is, akik a paprika gőzmalmi feldolgozását
meghonosították Magyarországon.
A
paprikát, mint fűszert és zöldséget a régi magyar konyhákon nem
ismerték, használata lassan terjedt el és csak a 18. században vált
általánosan ismertté. Magyarországon az 1600-as években feltételezhetően
Széchy Mária, Wesselényi Ferenc gróf felesége honosította meg. Az első
példányokat a szegedi ferences kolostor kertjében termesztették. Legelső
termesztő körzete éppen ezért Szeged környékén volt. Európában
Spanyolország mellett itt, majd később Kalocsa vidékén kezdtek tömegesen
fűszerpaprikát termeszteni.
|
|
Kiss István 5 napja új blogbejegyzést írt: Hungarikumok Gyűjteménye
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Vizes élőhelyek...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: EU mezőgazdasági előrejelzés
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: A fácán
Kiss István 4 hete új blogbejegyzést írt: Mezőgazdasági vízszolgáltatás
Kiss István 4 hete új blogbejegyzést írt: Gombatermesztés...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kutatók Éjszakája
Cukkini...
Magyar Paprika Napja
Sáfrány...