Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A spárga Európában és Ázsiában egyaránt őshonos, és mindkét kontinensen
zömmel tenger- és folyópartokon él. Már az óegyiptomiak is ismerték, és
az általuk termesztett spárgát Asparagus officinalisnak nevezték.
Magyarországon hasonlóan a többi európai országokhoz már a 15–16.
században ismerték. Lippay János az 1666-ban megjelent Posoni kert című
könyvében már a következőket írja: "Spárga,
igen kiűzi a vizelletet. Ha ennek gyökerét a fájó fogra teszik,
megállíttya a fájdalmat. Sőt ha megszárazttyák, porrá törik, és azt a
port a fognak üregében teszik, fájdalom nélkűl, mind gyökeresttűl
kivonnya. Ha borba meg főzik, és megisszák, megronttya az ember
veséjében a követ. Aki olajjal elegyített megtört spárgával megkeni
magát, azt a méhek meg nem csípik."
Zsenge, megvastagodott hajtásai fogyaszthatóak. Színe alapján
megkülönböztetünk halványított (halványító, vagy fehér), lila és zöld
spárgát.
A növény szárát jól emészthető rostok alkotják. A hajtások A-, B1-, B2-,
C- és E-vitaminban, folsavban gazdagok. Zsírtartalma jelentéktelen, nem
tartalmaz koleszterint. Sok értékes aminosavat, köztük aszparaginsavat
is tartalmaz, kalóriatartalma azonban csekély.
|
|
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Hungarikumok...
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Az Év fája
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Pasztinák
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Ősgabonák...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A kutya
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A ló testbeszéde
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pasztinák
Kutatók Éjszakája
Paradicsom nap
Mentorprogram...