Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A cigánka téglatest alakú (10x25x5 cm), sertés hashártyába töltött
húskészítmény, amely főtt sertésbelsőségekből (máj, tüdő, lép, szív,
nyelv)készül abált vér, abált szalonna és nyesedékhúsok,
vöröshagyma,fűszerek (só, bors, őrölt pirospaprika) és főtt rizs
felhasználásával.
A cigánka a májtól és a vértől jellegzetesen sötétbarna színű, a véres
és májas hurkára jellemző ízű, illatú és állagú, sütni való készítmény.
A magyarországi szlovákok a húsételek közül a legváltozatosabban a
disznóhúst dolgozták fel. A békési szlovákok sajátos disznótoros
ételfélesége volt a cigánka, amelynek hazai készítése valószínűleg a
magyarországi szlovákok megtelepedésével terjedt el a 18. században. A
török dúlás után Harruckern és más földesurak nagyobb számban
telepítettek le az Alföldön szlovákokat.
|
|
M Imre írta 2 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
WWF: Ma reggel támadás érte a petíciós oldalt. A 2022-es ...
M Imre írta 4 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
Mi nyílt levelet írtunk Bernadettnek, hogy 10.000 ...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Fagykár...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Méhpusztulás...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: A parlagfű
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Forralr bor...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hús ismeret...
Sertéshús fogyasztás
A vágósertés ára
A sertésállomány alakulása