Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az Agrárminisztérium (AM) azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves halfogyasztás tovább növekedjen, ezért kiemelt figyelmet fordít a hazai haltermékek minőségi kérdéseire, valamint elismerésére - emelte ki Erdős Norbert, az Agrármisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Szentgyörgyváron, a Panarini Hungária kft.-nél tett látogatáson a szaktárca szerdai közleménye szerint.
Az
államtitkár elmondta, hogy a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program
Plusz keretében 18 milliárd forintot fordítanak az ágazat
fejlesztésére. Az első felhívások idén kerülnek meghirdetésre, ezek a
program végrehajtását segítik. A beruházási célú felhívások megjelenése
2023-ban várható. A program célja a meglévő akvakultúra termelő és
halfeldolgozó vállalkozások korszerűsítése, versenyképességük növelése,
új feldolgozók létrehozása - írják a közleményben.
Erdős
Norbert emlékeztetett, a kormány 4 évvel ezelőtt 27-ről 5 százalékra
csökkentette a hal áfáját, ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy minél több
család asztalára kerülhessen ebből az egészséges ételből. A magyar halak
nemcsak nagyon finomak, de fogyasztásuk rendkívül egészséges - tette
hozzá. Az utóbbi években szerencsére javult a haltermékek száma a boltok
polcain, és folyamatosan gyarapszik a halat kínáló éttermek és büfék
száma is - emelte ki a közlemény szerint.
A szaktárca
hangsúlyozta, az államtitkár arról is beszélt, hogy az elmúlt 10 évben
nőtt a halfogyasztás mennyisége. A cél az, hogy az egy főre jutó
halfogyasztás 6,73 kilogrammról 2023-ra egy kilogrammal növekedjen.
Hangsúlyozta, a magyar termelésű minőségi halakat és a hazai
haltermékeket vásárlók hozzájárulnak az akvakultúra-ágazat
megmaradásához, amely az ország számos területén fontos szerepet tölt be
a vidéki népesség foglalkoztatásában.
Kifejtette, a hazai halak
fogyasztásával környezetvédelmi szempontból is fontos döntést hoznak,
hiszen nem a több ezer kilométerről, fagyasztva idehozott tengeri
halakat részesítik előnyben - írja az Agrárminisztérium közleményében.
|
|
M Imre írta 21 órája a(z) Közérdekű fórumtémában:
A Paksi Atomerőmű a jelen rendeletek szerint akár 32 ...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Őznász...
M Imre 1 hete új blogbejegyzést írt: Növényi alapú főzés gyerekekkel – már két online alkalom is tartós változást hozhat
M Imre írta 1 hete a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Milyen módon támadja a gomba a fákat? Szabó József ...
M Imre írta 3 hete a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Hat év alatt 20 millió eurót oszthat szét az újrainduló ...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Kakukkfű
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pályázat...
Dió
Kisüzemek támogatása
Magyar dinnye