Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A biogazdálkodás (más néven: ökológiai gazdálkodás, organikus gazdálkodás) olyan gazdálkodási forma, mely szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul. A biogazdálkodás tehát egy olyan gazdálkodási, élelmiszer előállító rendszer mely tiltja, illetve korlátozza bizonyos növényvédő szerek, műtrágyák, talajjavító szerek, valamint a mesterséges állatgyógyászati készítmények, illetve hozamfokozók használatát.
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Nem igazán mondhatjuk el erről a zöldségfajtáról, hogy közismert. Azért a legtöbb ember hallott már róla, főleg a háziasszonyok. A magyar konyha sütve vagy salátaként használja fel. Sokféle felhasználási lehetősége van, egyesek puhára főzik, olíva olajjal és citrommal ízesítik. Nagy mennyiségben megtalálható benne a vas, magnézium, kálium, B1-vitamin, emellett tartalmaz fehérjét és szénhidrátot is. Kalóriaszegény zöldség, 10 dkg, körülbelül 55 kalóriát tartalmaz.
|
|
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A levélpelletek megújuló fűtőanyagnak számítanak. Német kísérletek szerint az ősszel lehullott falevelekből készült pellet fűtőértéke 10 százalékkal alacsonyabb, mint a fapelleté, de a hamuja mennyisége valamivel magasabb. A kutatók növelni szeretnék a fűtőanyag hatékonyságát, és csökkentenék az égetésével járó káros kibocsátást. Jelenleg úgy kalkulálnak, hogy egy köbméternyi tömörített levélből 100-120 kg pellet nyerhető. A fűtési hatása körülbelül 50 liter fűtőolaj elégetésének felel meg.
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.
A közönséges vakond (Talpa europaea) élete jelentős részét föld alatt tölti és mozgó férgekkel, csigákkal, rovarokkal és azok lárváival táplálkozik.
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A ló testbeszéddel sok mindent ki tud fejezni. Többnyire testtartással, füllel, szemmel, farokkal fejezi ki magát, de hangokat is használ. Arckifejezéseinek száma 17. A szemöldök felhúzása félelmet, meglepődést vagy szomorúságot jelez, a tágra nyílt szem rémületet fejez ki, az ajakszöglet hátrahúzása üdvözlés, vagy behódolás. Az izgatottságot azzal fejezi ki, hogy kihúzza magát, fejét felveti. Ehhez társul a fül hegyezése, a tágra nyílt szem és orrlyuk.
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség. http://www.hungarikum.hu/
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A körkörös gazdaság termelési és fogyasztási modellje arra épül, hogy egyszeri fogyasztás helyett a termékek élettartamát a lehető legjobban meghosszabbítsuk. Amikor az adott termék eléri az életciklusa végét, akkor az alapanyagokat újra lehet hasznosítani. Így csökken a hulladék mennyisége, ráadásul az alapanyagok és késztermékek újbóli felhasználása gazdaságilag is értékteremtő. Az EU-ban egy átlag polgár évente 15 tonna anyagot használ fel, és 4,5 tonna hulladékot termel.
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Mint minden gombának, így a lisztharmatnak is megvan a maga kedvelt
klímája, amikor szeret „előbújni”, fertőzni, így a lisztharmat a
melegebb, párás (de nem nedves, mivel a cseppfolyós víz a micélium
fejlődését gátolja) időjárást kedveli. Megjelenését gyors felszaporodás
követi, ha a közepesen meleg és párás idő tartósan fennáll.
https://agroforum.hu/szakcikkek/novenyvedelem-szakcikkek/a-gabona-lisztharmat-fertozesert-nagyban-felelos-a-technologia-is/
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Harmincezer látogatót várnak a szervezők az idei Farmer Expóra, amelyet 32. alkalommal rendeznek meg augusztus 17-20. között a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusán.
1 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A tavalyi év volt az eddigi legrosszabb hazánkban aszály szempontjából az elmúlt negyvennyolc év megfigyeléseit tekintve. 2001 és 2020 között átlagosan Magyarország 37%-a volt aszálymentes, és a jövőben több klímaszimuláció szerint is az aszályos területek növekedésére kell felkészülnünk. A területi eloszlást tekintve az Alföld és a Kisalföld a leginkább kitett ennek a problémának. Az időnkénti aszály persze hazánk éghajlatának természetes velejárója,1992-ben érte el a közepes erősségű aszály kategóriát, az átlagértéket tekintve.
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: TeSzedd
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Drónpilóta képzés
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Pasztinák
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A gombafajok kihalása
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: Álmoskönyv 4.
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: P G R
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: AVHGA
jacky konaaaaa írta 3 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
reference material https://tossman-toto.com/ ...
jacky konaaaaa írta 3 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
카이소 https://caisonwes.com/ Thank you so much for the...
jacky konaaaaa írta 3 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
check here https://totosidae. com "Interesting topic...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu