Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és a magyar gazdaságot is támogatjuk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban.
Az Agrárminisztérium (AM) közleményében a miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy hazánkban idén 2200 gazda termeszt kemény munkával dinnyét a magyar fogyasztók számára, több mint 3700 hektáron. A nyári nagy meleg következtében a magyar dinnye hét-tíz nappal korábban, már július első hétvégéjén nagy mennyiségben és kiváló minőségben került a hazai piacra.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetése - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán honlapján.
Az
élelmiszerlánc szereplői május végéig készítették el
élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásukat, amelynek végösszegét két
egyenlő részletben, 2021. július 31-ig, valamint 2022. január 31-ig kell
megfizetni.
A díjat a Nébih 10032000-00289782-30006016 számú
elkülönített fizetési számlájára kell utalni, a tranzakció közleményében
a befizetésre kötelezett adószámát, azonosító jelét, valamint az első
részlethez tartozó pénzügyi bizonylat számát kell beírni - tájékoztatott
a Nébih.
|
|
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb.
3 éve | Kiss István | 4 hozzászólás
Idén szeptember 10-12 között rendezik meg az Őrségi Tökfesztivált, amelynek időpontját a szokásosnál két héttel előbbre hozták a szervezők - mondta el az MTI érdeklődésére Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere.
A
szokásosnál melegebb időjárás, a tök érése és a koronavírus-járvány
miatti óvatosság is indokolja a szeptember közepére tervezett időpontot -
mondta.
Hozzátette: nagy öröm számukra, hogy egy év kihagyás
után ismét megrendezhetik a fesztivált, amelynek helyszínei és
programjai a korábbi évek jól bevált hagyományait követik majd; lesz
például töklámpáskészítés, és tökvonatozás, dottózás, de Őriszentpéter,
Szalafő, Nagyrákos mellett idén Magyarszombatfán is három napos lesz a
programsorozat.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Egy új globális jelentés szerint évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a mezőgazdaságban, körülbelül 1,2 milliárd tonnával több, mint a korábban becsült 1,3 milliárd tonna. Az összes megtermelt élelmiszer körülbelül 40 százaléka megy kárba a korábban becsült 33 százalékkal szemben - olvasható a Driven to Waste: Global Food Loss on Farms című jelentésben, amelyet a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Tesco rendelt meg.
A jelentés a mezőgazdasági üzemekben, a betakarítással és a vágással kapcsolatos élelmiszer-veszteségekre összpontosít.
Kampányt indít a baromfi fogyasztásának ösztönzése érdekében az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Baromfi Termék Tanács (BTT).
Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a kampányt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán Budapesten elmondta, Magyarországon a belföldi hústermelés mintegy felét a baromfiágazat adja: a belföldön eladott húsok 50 százaléka csirke, pulyka, kacsa és liba.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Lényegesen egyszerűbb lett a vállalkozás indítása az élelmiszerforgalmazás, vendéglátás és étkeztetés területén, amihez eddig külön engedély kellett, ahhoz most már a bejelentés is elég - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.
Az állati eredetű élelmiszerek kiemelt figyelmet igényelnek az élelmiszerláncban; előállításuk, forgalmazásuk, érintkezésük más termékekkel, feldolgozásuk készételekké higiéniai, élelmiszerbiztonsági szempontból kiemelt jelentőségű, ezért indokolt a fokozott hatósági jelenlét ezen a területen - írták.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A hagyományokra utaló, de a jövőnek is üzenő új arculattal jelentkezik az Egri borvidék. A szárnyas bikát ábrázoló új logóval és az arra épülő arculattal először a július 21-én kezdődő, egri Vino fesztiválon találkozhat a közönség.
Öt éve alakult meg helyi borászok összefogásával az Egri Borműhely, amely piackutatást is rendelt, hogy felmérje a fogyasztók kapcsolatát a borvidékkel. A sok pozitív visszajelzés mellett ekkor kiderült, hogy a programkínálat és a kommunikáció újragondolásra szorul - idézte fel az új arculat keddi budapesti sajtóbemutatóján az Egri Borműhely elnöke.
4 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Elkezdődött az aratás Békés megyében, őszi árpából kiváló, őszi búzából azonban közepes-gyenge évre számítanak a gazdák - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei igazgatósága szerdán az MTI-t.
Békésben
őszi búzából 85 ezer, őszi árpából 23 ezer, őszi káposztarepcéből 16
ezer, tritikáléból 3 ezer, rozsból 300 hektárt vetettek.
Mint az aratási koordinációs bizottság ülésén elhangzott, az őszi árpával vetett területek 90 százalékán már befejeződött az aratás, nagyon jó (7,1 tonna/hektár) a termésátlag, de van, ahol 8-10 tonnát is betakarítottak hektáronként.
4 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Jelentősen nőtt a horgászat népszerűsége Magyarországon: már több mint 700 ezer ember, a teljes lakosság több mint hét százaléka rendelkezik horgászengedéllyel, számuk négy év alatt megduplázódott - közölte az Agroinform.hu az MTI-vel hétfőn.
A portál kutatása szerint a horgászok 41 százaléka legalább heti egy alkalommal eljár horgászni, további 37 százalék legalább havi gyakorisággal teszi ezt. Noha túlnyomórészt továbbra is férfiak időtöltésének számít, már több tízezernyi nő is hódol ennek a sportnak.
M Imre írta 6 napja a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Hat év alatt 20 millió eurót oszthat szét az újrainduló ...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Kakukkfű
M Imre írta 2 hete a(z) Víz világnap blogbejegyzéshez:
2023-ban az akkumulátorgyárak által generált parlamenti vitán...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás