Agrárium: blog

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1332 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1332 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1332 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 2084 db
  • Videók - 568 db
  • Blogbejegyzések - 1332 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 918 db

Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

AGRÁRIUM KLUB hírei

Földünkön 4,06 milliárd hektár erdő található, ami 0,52 hektár erdőt jelentene fejenként. Mindent egybevetve – az erdőírtást és -telepítést is – világszerte 4,7 millió hektár erdő tűnt el 2010 óta. A szárazföldi területek közel harmadát borítja erdő, ami alapanyagot, munkát, pihenést és megnyugvást, továbbá létbiztonságot jelent emberek millióinak.

A gönci hordó nevét Gönc településéről kapta. A borvidék északnyugati csücskében, a zempléni erdők szélén fekvő falu egykor a kádármesterség központja volt, és ma is fontos színhelye a hordókészítés. A hordó mérete sokat változott az évszázadok során. Míg a XVI. században 408 literes volt, a XIX. századra űrtartalma 136 literesre változott, s ez egyben a máig használatos mérete is. A gönci hordó pontos méretei: 65 x 65 x 54 cm. (http://monoripincefalu.eu/borokr%C3%B3l/hordokeszites-kadarmesterseg)

Tovább 

 

Az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) a rendezvény közönség jellegét és a szakmaiságot egyaránt erősítik - hangsúlyozta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője kedden a társaság terveiről, új projektjeiről, kampányairól tartott sajtóreggelin, Budapesten.

    Hangsúlyozta, az október 20-21-22-én a Hungexpo területén tartandó rendezvényen a közönség számára az ország legolcsóbb fesztiválját szervezik meg, a szakmaiságot erősítik majd egyebek közt azzal, hogy a magyar agrárium termékeinek bemutatására mintegy 150 nemzetközi beszerzőt hívtak meg.

Tovább 

Reformkonyha, bioélelmiszerek, egészséges táplálkozás, reformtermékek, reformnasik, vegetáriánus ételek, éttermek, egészséges ebéd házhozszállítás, boltok, kalkulátorok, házipatikaTippek, receptek, éttermek, diéták és egyéb reformtermékek. https://reformkonyha.lap.hu/

Éghajlatváltozás, globális felmelegedés, vízhiány, élelmiszerhiány. Pontosan ezekre a problémákra nyújtanak megoldást világszerte az önellátó ökofalvak. Számuk az idő előrehaladtával nő. Magyarországi ökofalvak: Gyűrűfű, Gömörszőlős, Somogyvámos (Krisna-völgy), Visnyeszéplak, Galgahévíz (Galgafarm), Magfalva, Agostyan. Ezekről tudtam eddig. De vannak újabb ökofalvak: Bakonyszombathely, Bokorliget, Drávafok, Kishantos, Máriahalom, Robinson Ökofalu (Délegyháza), Rozsály.

Tovább 

 Ha valaki háziállatot tart, annak biztos, hogy van jó néhány, általában vicces, sztorija a kedvencéről, amit leginkább azok értenek, akik megosztják az otthonukat például egy macskával. https://hir.ma/termeszet/allatvilag-termeszet/ilyen-az-elet-ha-macskat-tartasz/786531

Ugyan a magyar időjárás is tud extrém dolgokat produkálni, de a meteorológiai világrekordokhoz képest sehol sem vagyunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálalat összegyűjtötte minden idők legdurvább időjárási szélsőségeit, a legújabb videóban ezek kerülnek bemutatásra.
http://privatbankar.hu/vasarlo/ket-evtizednyi-szarazsag-es-60-fokos-hoseg-ehhez-hasonlo-idojarast-meg-sosem-lattunk-313189

Makkoltatás az, midőn a sertéseket ősszel és télen a tölgy- és bükkfaerdőkbe hajtják, hogy a fákról lehulló tölgy- és bükkmakkot felegyék. A M. főleg csak nálunk és a Balkán-félszigeten szokásos, mig más országokban emberek gyüjtik a makkot össze és az istállóban etetik a sertésekkel. Megkülönböztetnek futó- és teljes M.-t. Futónak akkor mondják a M.-t, ha kevés makk teremvén, a sertések csak mindennapi takarmányszükségletüket fedezik vele, teljes pedig akkor, ha a makk oly bőven termett, hogy a sertések meghíznak az erdőben.

Tovább 

A nem őshonos növény- és állatfajták behozatala évente 16 milliárd dollárnyi kárt okoz az unió gazdaságának, derült ki egy  tanulmányból. Legalább 1500 idegen fajta pedig kifejezetten veszélyezteti az őshonos fajok fennmaradását.

https://piacesprofit.hu/cikkek/klimablog/tamado-fajok-pusztitanak-az-unioban.html

 

A cseresznye Magyarországon is az egyik legkedveltebb kora nyári gyümölcs. Leginkább nyersen fogyasztják, de süteményekbe is bele lehet dolgozni, levest, és mint szinte minden cukros gyümölcsből, bort és pálinkát is lehet belőle készíteni. Hűtve két-három napig, ideális páratartalom mellett egy hétig tárolható, a szárával együtt. 
https://cseresznye.lap.hu/

 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kiss István 1 napja új blogbejegyzést írt: A parlagfű

Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Forralr bor...

Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: TeSzedd

Kiss István 1 hónapja új blogbejegyzést írt: Drónpilóta képzés

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu