Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
és a Magyar Mezőgazdaság Kft. a Magyar Állattenyésztők Szövetsége
szakmai partnerségével 2024. szeptember 27–29. között ismét megrendezi a
KÁN Egyetemi Napokat a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia
területén.
Bővebb információ: https://kaposvarinapok.hu/
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Jeleknek vagy bélyegeknek a lovakon mesterségesen (égetéssel vagy tetoválással) alkalmazott állandó megjelölést nevezik. Égetéssel törzskönyvi betűket és számokat a ló pofájára és nyakának oldalára, ménesbélyeget és származási jeleket és adatokat a nyeregtájra, különféle tájfajta jelöléseket a combok oldalára, hatósági megjelöléseket, pl. a tenyészbénaságban beteg kancákon TB betűket a nyak oldalára és a combélekre stb. szokás tüzes vassal (bélyegzővassal) besütni.
|
|
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Egy ENSZ tanulmány szerint jelenleg a világszerte rendelkezésre álló talajok több mint 30 %-a degradálódott, és évente összesen mintegy 24 milliárd tonna termékeny talaj mosódik ki. A talajok leromlásának fő oka a fejlett országban egyre terjedő monokultúrás gazdálkodás és a túlzott vegyszerhasználat – írja a theguardian.com. A klímaváltozás negatív hatásai és a globális húsfogyasztás növekedése súlyosbítják a problémát, mivel a szárazság és a rendkívüli időjárási jelenségek nagyobb gyakorisága tovább rontja a talajok állapotát.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Sokan azt hiszik, hogy a méz csupán nyalánkság, csábító
édesség. Nem! Annál sokkal több. Igaz, hogy édes, de cukrai olyanok, amilyenek
a gyümölcsökben és a szõlõben találhatók. Egyszerûen, könnyen, az
emésztõrendszer különbözõ helyein felszívódnak. A méz nem csak édes, de savas
is. A méz szerves savai javítják az étvágyat, az emésztést.
A méz sokoldalú táplálék, ami többféle szükséges anyaggal látja el az ember
szervezetét. A méz felveszi a küzdelmet a baktériumokkal, támogatja az
emésztést, a májat, a vízkiválasztást, táplálja az izmokat, nyugtató, enyhe
hashajtó.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Az 1977-ben indult Bábolnai Gazdanapok mára Magyarország egyik legjelentősebb és legrégebbi szakmai rendezvényévé nőtte ki magát. A rendezvény évről évre egyedülálló lehetőséget kínál a mezőgazdasági szakembereknek, hogy megismerjék és kipróbálják a legújabb technológiai fejlesztéseket és eszközöket. Az idei, szeptember 5-7. között megrendezésre kerülő esemény különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen mintegy kétszáz kiállító mutatja be újdonságait.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
A körkörös gazdaság termelési és fogyasztási modellje arra épül, hogy egyszeri fogyasztás helyett a termékek élettartamát a lehető legjobban meghosszabbítsuk. Amikor az adott termék eléri az életciklusa végét, akkor az alapanyagokat újra lehet hasznosítani. Így csökken a hulladék mennyisége, ráadásul az alapanyagok és késztermékek újbóli felhasználása gazdaságilag is értékteremtő. Az EU-ban egy átlag polgár évente 15 tonna anyagot használ fel, és 4,5 tonna hulladékot termel.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Szeptemberben ismét várja a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás iránt érdeklődőket, valamint az ezen a területen dolgozókat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán található Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet. A diplomával elismert képzésre szeptember 5-ig adhatják le jelentkezésüket az érdeklődők.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Szeptemberben, vagy ahogyan korábban nevezték, Szent Mihály havában, ősziesre fordul az időjárás, és ilyenkor kezdődik a kisfarsang. Ekkor van az őszi napéjegyenlőség is, és rengeteg időjárásra, termésre vonatozó ünnepnap és hiedelem vár ránk ebben a hónapban.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Elkezdődött a szüreti időszak, a borkészítőknek figyelniük kell a pincéikben a mustgázképződés veszélyeire - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
A Nébih alapos szellőztetést javasol a borkészítésre használt helyiségekben, a levegő vizsgálatára pedig a jól ismert gyertyás ellenőrzést ajánlják. Ezzel egyszerűen és gyorsan megállapítható, hogy indokolt-e az óvatosság, a bor forrásakor keletkező mustgáz ugyanis nagy koncentrációban halált okozhat.
2 hónapja | Kiss István | 0 hozzászólás
Múzeumok, kalandparkok és látogatóközpontok széles palettája kínál
lehetőséget egy izgalmas osztálykirándulásra. A Vidékjáró magazin
2017-es számában bemutatja egy és kétnapos kirándulási csomagjait,
amelyek szerte az országban az aktív kikapcsolódás és természetjárás
élményét nyújtják.
Ezekről és más érdekes témákról is olvashat a Vidékjáró idei első számában, amely ide kattintva érhető el.
Kiss István 5 napja új blogbejegyzést írt: Hungarikumok...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Az Év fája
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Pasztinák
Kiss István 2 hete új blogbejegyzést írt: Ősgabonák...
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A kutya
Kiss István 3 hete új blogbejegyzést írt: A ló testbeszéde
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu