Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított össze hiánypótló útmutatót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Maradék nélkül programjában - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.
Kiemelték, fontos,
hogy az ajánlott intervallumok kizárólag a minőségmegőrzési idővel
ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél tekinthetők irányadónak.
A
közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a minőségmegőrzési idő a
tartósabb termékeken szerepel, így lejárta nem feltétlenül jelenti azt,
hogy az élelmiszert ki kell dobni.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A tenyésztők 2022-ben is igényelhetnek támogatást hústermelésre szánt vagy annak előállítását célzó tenyésztési program keretében nevelt galamb vásárlására. A gazdálkodók a 2022. január 15. és március 31. közötti időszakban beszerzett galambokra a korábbiakkal megegyező feltételekkel igényelhetnek.
|
|
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A webGN (gazdálkodási napló) és a nitrát adatszolgáltatás benyújtási folyamata 2022. január 1-től megkezdődött.A webGN benyújtása január 1. és január 31. közötti időszakban lehetséges, a határidő jogvesztő. A benyújtás elmulasztása esetén az előző évre jutó támogatási összeget 15 %-kal csökkentik le. Amennyiben a támogatott tápanyag-gazdálkodási terv készítésére is kötelezett (AKG, ÖKO szántó és ültetvény programok esetében), és elmarad az adatszolgáltatás, akkor további 15 %-os szankcióra lehet számítani.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
01.1 Várallyai György
(1900. január 1. – 1954. augusztus 7.)
Agrokémikus, vegyészmérnök. Munkássága a talajerőpótlással kapcsolatos vizsgálatokra és a talajtérképezés problémáira terjedt ki.
01.2
Czimber Gyula
(1936. január 2. – 2008. december 30.)
Egyetemi tanár, agrármérnök, biológus. Tudományos munkájában gyombiológiával, csírázásbiológiával, cönológiával és produkcióbiológiával foglalkozott.
01.4
Kittenberger Kálmán
(1881.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd (az angol smoke [füst] és fog [köd] szóösszetételeként keletkezett kifejezés). A földrajzi és időjárási körülményektől, valamint a levegőben található szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk meg. A szmog kialakulását úgy hárítják, hogy különböző biztonsági óvintézkedéseket tesznek pl.: kötelező szűrőberendezés(katalizátor), vagy páros napokon páros számra végződő rendszámú autók közlekedhetnek.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A földárak szintje számos tényezőtől függ, így például a nemzeti adottságoktól, főként a törvények, a regionális hatásoktól (éghajlat, hálózatok közelsége), vagy a helyi termelékenységi tényezőktől (talajminőség, lejtő, vízelvezetés stb.), valamint a helyi piac erőitől, a kereslet és kínálat befolyását.
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
3 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Az időjárás az egész világon döntően befolyásolja a mezőgazdasági termelést, különösen a növénytermesztést. A nagy termőterületeken bekövetkező időjárási szélsőségek, vagy azok hiánya pedig a világpiacra, így a magyarországi mezőgazdasági árakra van nagy hatással. Például egy nagy kiterjedésű, jelentős aszály, áradás vagy tavaszi fagy jelentős mértékben hat a termés várható mennyiségére és minőségére. Ezen hosszú távú hatások ismeretében előre föl lehet készülni a világpiac várható alakulására.
M Imre írta 4 napja a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Hat év alatt 20 millió eurót oszthat szét az újrainduló ...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Kakukkfű
M Imre írta 2 hete a(z) Víz világnap blogbejegyzéshez:
2023-ban az akkumulátorgyárak által generált parlamenti vitán...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu