Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a AGRÁRIUM KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kiss István
AGRÁRIUM KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a horgászokat, hogy 2019. május 31-én, azaz pénteken éjfélkor véget ér számos halfaj ez évi fajlagos tilalmi ideje. Ennek értelmében szombat hajnaltól ismét ki lehet fogni a pontyot, gardát, domolykót, jászkeszeget, valamint a szilvaorrú keszeget, a paducot és a márnát.
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A levelét és a gyökerét használják.
A gyökerét 3-4 éves bokrok kiásásával nyerik. Zellerre emlékeztető ízű. Leveleivel sülteket, leveseket ízesítenek.
Lereszelt nyers gyökerét salátákba teszik, savanyítják. Magját
péksüteményekre szórják.1 méter magas és 50 cm széles. Az évelőágy
közepén is állhat. Leveleinek erős íze van, ezért keveset használunk
belőle. Száraz termőhelyen a nyár végére behúzódik.
A gyökereket a második, harmadik év végén ássuk ki.
|
|
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Elérhetőek a Nébih honlapján a hazai erdőkkel kapcsolatos éves, továbbá az idősoros statisztikai adatok. A közölt információk mind a szakemberek (döntéshozók, kutatók, oktatók), mind az erdők iránt érdeklődők számára hasznosak. Az adatok értelmezésében az Erdészeti lexikon nyújt segítséget.
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
A legfontosabb statisztikai mutatók területi jellemzőinek összehasonlítását teszi lehetővé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szemléletes térképes interaktív megjelenítő alkalmazása. A magyar és angol nyelven is használható alkalmazásban jelenleg 19 témakör összesen 222 mutatója szerepel. Az alkalmazás területi adatok térképi ábrázolására, adatok lekérdezésére, illetve az adatokhoz kapcsolódó módszertani információk elérésére nyújt lehetőséget.
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Elindul az ePincekönyv projekt megvalósítása, amelynek célja a magyarországi szőlő- és borágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítása, valamint az elektronikus pincekönyv bevezetése. A magyarországi szőlő- és borágazat több mint 65 ezer hektáron gazdálkodó, több tízezer termelőt és gazdasági társaságot érintő, a nemzeti össztermékhez jelentősen hozzájáruló szakterület. Az ePincekönyv rendszer elindulása az eljárások átszervezése és elektronizálása révén éves szinten több száz millió forintos megtakarítást jelent majd a borászatoknak
A korábbi évekhez hasonlóan, idén is május végéig készíthetik el az élelmiszerlánc szereplői élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallásukat. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete a Nébih honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában érhető el.
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Június elsejéig várják a jelentkezéseket a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amelyre idén először erdélyi települések is nevezhetnek. Mára már több millió ember vesz részt a kihívásban, amelyet idén 26. alkalommal hirdettek meg a szervezők. A szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség mozgósítására. A települési önkormányzatok a verseny oldalán jelentkezhetnek, a részvétel díjtalan.
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Rucola - Eruca sativa L.
borsmustár, rukkola; arugula, rocket
Mediterrán növény. Apró termetű (20-25 cm), tősarjakkal terjedő és
növekvő; apró, sárgásfehér, keresztesvirágú; erős, kissé dióra
emlékeztető aromájú kétéves, de fagyérzékeny növény. Sötétzöld, erősen
szeldelt leveleit főként a meleg időszakban hozza. Leveleit saláták,
levesek és tészták ízesítéséhez használhatjuk, vagy önmagában is lehet
salátaalap natúr salátáknál.
6 éve | Kiss István | 0 hozzászólás
Ubrizsy Gábor (1919. szeptember 23. – 1973. május 25.) Kossuth-díjas növénypatológus, mikológus, botanikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Az egyes növénybetegségek hátterében álló mikroszkopikus gombák kutatásán, növényvédelmi módszerek kidolgozásán túlmenően Moesz Gusztáv mellett a 20. századi magyarországi mikológia (gombatan) kiemelkedő alakja volt. Két évtizeden keresztül, 1950-től 1969-ig irányította alapító igazgatóként a Növényvédelmi Kutatóintézetben folyó tudományos munkát.
M Imre írta 2 napja a(z) Közérdekű fórumtémában:
A Paksi Atomerőmű a jelen rendeletek szerint akár 32 ...
Kiss István 1 hete új blogbejegyzést írt: Őznász...
M Imre 1 hete új blogbejegyzést írt: Növényi alapú főzés gyerekekkel – már két online alkalom is tartós változást hozhat
M Imre írta 2 hete a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Milyen módon támadja a gomba a fákat? Szabó József ...
M Imre írta 3 hete a(z) Európai Év Fája blogbejegyzéshez:
Hat év alatt 20 millió eurót oszthat szét az újrainduló ...
Kiss István 4 hete új blogbejegyzést írt: Kakukkfű
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu